Στην Επίδαυρο πηγαίνω από μικρό παιδί. Εκεί ονειρεύτηκα να γίνω ηθοποιός, εκεί αποφάσισα να μην δώσω εξετάσεις στο Εθνικό (αφού είδα την Κονιόρδου να παίζει Ηλέκτρα - που πας ρε Καραμήτρο) εκεί είδα τον Θανάση Βέγγο να δίνει την καλύτερη ερμηνεία της ζωής του κάτω από τη βροχή, εκεί είδα την Αντιγόνη στα ρουμάνικα (και δεν μου άρεσε καθόλου) κι εκεί είδα τον Φιλοκτήτη (την καλύτερη παράσταση που είδα ποτέ).
Κι όμως κάθε φορά εντυπωσιάζομαι με το τοπίο. Αυτοί οι άτιμοι οι αρχαίοι βρήκαν το τελειότερο σημείο του κόσμου για να φτιάξουν θέατρο. Κι έγραψαν μερικές δεκάδες εκπληκτικά έργα που δεν θα ξεπεράσουμε ποτέ.
Φέτος λοιπόν είδα τους Πέρσες. Σε σκηνοθεσία Λυδίας Κονιόρδου.
Το σκηνικό απλό κι επιβλητικό, το στήσιμο πολύ... δωρικό (αλά Κονιόρδου style) και οι ηθοποιοί άξιοι. Μόνο που ο κοφτός λόγος, που προφανώς επέβαλε η Κονιόρδου, δεν ταίριαζε σε όλες τις σκηνές. Μερικές φορές φαινόταν γελοίο. Ειδικά το περπάτημα ρομπότ του Λούλη. Κατά τ¨άλλα ο Λούλης αλλά και όλοι οι ηθοποιοί ήταν πολύ καλοί. Και η παράσταση θύμισε κάτι από τα παλιά...
Μια ωραία βραδιά που γίνεται ακόμα πιο ωραία όταν καταλήγεις στα παλιά Επίδαυρο τρώγοντας θαλασσινά δίπλα στη θάλασσα!
ερώτηση: τι ενοχλεί τον καινούργιο ποιοτικό διευθυντή του Φεστιβάλ αν είναι ανοιχτό στο εστιατόριο στο θέατρο της Επιδαύρου? Κύριε διευθυντά δεν έχουμε όλοι ελευθέρας στον Λεωνίδα!!

3 comments:

mistounou said...

Κι εγώ στην Επίδαυρο ονειρεύτηκα να γίνω ηθοποιός και, μάλιστα, βλεποντας την Κονιόρδου στην Ηλέκτρα...Μετά από 3 χρόνια γράφτηκα σε δραματική σχολή, αποφοίτησα, αλλά δεν έχω δουλέψει πουθενά. Προς το παρόν, ονειρεύομαι να βρω μια ομάδα και να πειραματιστούμε, να αυτοσχεδιάσουμε, μ' εκείνη την αφοσίωση που δείχνουν οι επαγγελματίες και κείνον τον έρωτα που έχουν οι ερασιτέχνες..

Τελικά, πήγες σε κάποια σχολή εσύ;

Almost Famous said...

artemis πήγα σε ένα σεμινάριο υποκριτικής για ένα χρόνο... αρκετό για να καταλάβω ότι δεν ανήκω στο συνάφι τους...
εύχομαι να πραγματοποιήσεις τα όνειρά σου το συντομότερο!

Anonymous said...

φιλε almost...δεν σε πειραζει φανταζομαι να σε φωναζω με το μικρο σου,με συγχωρεισ,αλλα για ποιο εστιατοριο στο θεατρο μιλας?Ο καινουριοσ "ποιοτικος" διευθυντης δεν θελει να ειναι κλειστο κανενα,ουτε το "ξενια",αν αυτο εννοεις.Τοσες συνεντευξεις εχει δωσει και λεει οτι κανει μαλακια ο τυπος που το εχει και το κραταει κλειστο...

About