Ήξερα για το τραμ ότι είχα ακούσει στις ειδήσεις: τρακάρει με αυτοκίνητα, πατάει τους πεζούς, κάνει 3 ώρες για να φτάσει στον προορισμό του και κανένας δεν το χρησιμοποιεί!
Παρ'όλα αυτά είπα μια μέρα να το δοκιμάσω... Τελικά είναι καλύτερα να σου βγει το μάτι παρά το όνομα! Γιατί τα φαινόμενα και τα δελτία ειδήσεων απατούν!
Πλέον δεν τρακάρει με τα αυτοκίνητα και δεν πατάει τους πεζούς. Δεν είναι ιδιαίτερα αργό... Γλυφάδα- Αθήνα σε 50 λεπτά δεν είναι πολύ καθώς διασχίζει την παραλιακή, Φάληρο, Ν.Σμύρνη, Ν.Κόσμο... Κι όσες φορές το έχω χρησιμοποιήσει έχει πάντα πολύ κόσμο! Ειδικά στη Ν.Σμύρνη είναι ασφυκτικά γεμάτο. Το μεγαλύτερο πρόβλημα βρίσκεται στις πολλές στάσεις (σταματάει κάθε 2 λεπτά) και τα μη συχνά δρομολόγια. Είναι πίκρα να το χάνεις στο παρατσακ και να σου λέει η πινακίδα ότι θα ξαναπεράσει σε 17 λεπτά.
Η γοητεία του μέσου όμως είναι αλλού... Καθώς διασχίζει την παραλιακή στις 9 το πρωί όπου όλα είναι ήσυχα και γαλήνια, γίνεσαι ξαφνικά ένα με τη φύση. Χορταίνεις θάλασσα και απολαμβάνεις τον ήλιο. Αν μάλιστα το mp3 player σου παίζει 'Your ghost' της Kristin Hersh τότε είσαι στον παράδεισο...

No comments:

About