"Κρακο... τι?? Τι είναι αυτό???" Αυτή ήταν η αντίδραση όλων όταν τους ανακοίνωσα το ταξίδι μου... Η Κρακοβία λοιπόν είναι μια όμορφη πόλη στην Πολωνία, που είδα στο Travel Planet και ξετρελάθηκα, που έχει απευθείας πτήση από Αθήνα και το εισιτήριο είναι πολύ φθηνό, που γενικά δεν την ξέρει πολύς κόσμος άρα δεν έχει πολλούς τουρίστες...
Τελικά ήταν πολύ πιο όμορφη απ'ότι περίμενα... γραφική πόλη με θαυμάσια αρχιτεκτονική, χαμογελαστοί άνθρωποι και απίστευτο nightlife!!
- Cloth Hall-Market Square: μια απίστευτη πλατεία που φαινόταν ακόμα πιο όμορφη με συννεφιά! Με καφέ και εστιατόρια παντού χωρίς να χαλάει πουθενά η αισθητική της πόλης, και με κεφάτους ανθρώπους που κυκλοφορούσαν ακόμα και πολύ αργά τη νύχτα!!
- Auswitz: νομίζεις ότι τα έχεις δει και τα έχεις ακούσεις όλα για το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο και τους Ναζί. Μέχρι που φτάνεις εκεί και είναι όλα τόσα ανατριχιαστικά και τρομακτικά που όταν μετά από 2 ώρες ξενάγησης, χαίρεσαι που είσαι ζωντανός...
-Kasimierz: το Γκάζι της Κρακοβίας! απίστευτα μαγαζάκια, φοβερά στέκια κι ένα φοβερό nightlife που ξεπερνάει ακόμα και το δικό μας!!
- Salt Mines: κατεβαίνεις 800 (ναι, 800!!) σκαλιά για να δεις τα απίστευτα πράγματα που έχουν φτιάξει τόσα μέτρα κάτω από τη γη.
- The Piano Rouge: καταπληκτικό μαγαζί, φοβερή τζαζ μουσική και super κοκτέιλ!

Ένα μικρό διαμάντι που χαίρομαι που ανακάλυψα... Σίγουρα θα ξαναπάμε! ε?


4 comments:

kat. said...

γιατί γύρισες;

Anonymous said...

ωραιότατα ...!
θέλω πάρα πολύ να παω στο Αουτσβιτσ...!

kat. said...

yonderboi,
μην δεις φωτογραφίες από ταξίδι..
αμέσως να τρέξεις..

Anonymous said...

Το ταξιδι στην Κρακοβια εχει γινει πλεον πολυ φθηνο, εγω πηγα πριν απο 2 μηνες με την centralwings και πληρωσα 120 Ευρω, τσαμπα. Σε συγκριση με το 2002 που ειχα παει πρωτη φορα ολα εχουν ακριβινει και εχει γεμισει τουριστες αλλα και παλι ειναι πανεμορφα. Οποιος παει προτεινω 100% να παει στο αλατορυχειο Wieliczka..
Γενικα βρηκα πολυτιμες πληροφοριες απο το site http://www.krakow.gr και εμεινα στο Campanile Hotel μολις 2 λεπτα απο την κεντρικη πλατεια και αρκετα οικονομικο.

About