Αν πραγματικά ξέραμε πόσο καθοριστική είναι η παιδική μας ηλικία για την εξέλιξή μας, κανείς δεν θα αποφάσιζε να γίνει γονιός. Μια κουβέντα, μια λάθος κίνηση και όλα μπορούν να αλλάξουν.
Μπορεί να έχεις βαρεθεί την Αμερική και να θέλεις να γυρίσεις πίσω στην μικρή Ελλαδίτσα. Και η κόρη σου που είναι μόλις 7 ετών, θα το ξεπεράσει. Μπορεί για 3 μήνες να είναι κλεισμένη στο δωμάτιό της και να μην σου μιλάει, αλλά δεν πειράζει. Θα της περάσει.
Ε, λοιπόν σου έχω νέα! Δεν θα το ξεπεράσει ποτέ...
Καθώς διέσχιζα την Brooklyn Bridge, αισθάνθηκα τόσο περίεργα. Ένα πρωτόγνωρο συναίσθημα... σαν να γύριζα σπίτι μου... σαν να μιλούσαν όλοι τη γλώσσα μου... Για κάποιον που έχει μεγαλώσει στην Ελλάδα κι έχει "ποτιστεί" με την ιδέα της κακιάς Αμερικής, αυτό ήταν ένα παράξενο συναίσθημα...
Όλα στη Νέα Υόρκη είναι μεγάλα... μεγάλα κτίρια, μεγάλα μαγαζιά, μεγάλα πάρκα, μεγάλα χαμόγελα!!
- Άγαλμα της Ελευθερίας: κλασικό tourist attraction, αλλά και ωραία βόλτα. Αφού σε ψάχνουν καμιά 50αριά φορές μέχρι να φτάσεις εκεί, μετά υπάρχει μια παράξενη ηρεμία... φοβερό πάρκο και φοβερή θέα στο Manhattan...
- Central Park: μεγάααλο πάρκο που χρειάζεσαι μέρες για να το περπατήσεις! σε όποιο σημείο του κι αν σταθείς ξυπνά μέσα σου μια σκηνή από ταινία!! Μα όλες εκεί έχουν γυριστεί??
- Empire State Building: δεν το περίμενα ότι η θέα θα ήταν τόσο εντυπωσιακή! και οι άνθρωποι τόσο ευγενικοί!
- Serendipity: απίστευτο καφέ-εστιατόριο, απίστευτα γλυκά, ακόμα πιο απίστευτη σοκολάτα... πρέπει να πήρα τουλάχιστον 2 κιλά εκεί μέσα!!
- Broadway: ωραίο και το εναλλακτικό ευρωπαικό θέατρο αλλά οι παραγωγές του Broadway ξεπερνούν κάθε φαντασία! Οι ηθοποιοί είναι εξαιρετικοί! Εκπληκτικές φωνές!
- Times Square: πάντα σκεφτόμουν: μα τι ιδιαίτερο έχει πια αυτό το σημείο?? φτάνεις όμως εκεί και χαζεύεις... είναι όλα τόσο φωτεινά και μεγάλα... και τα δισκάδικα κλείνουν τα Σάββατα στις 2 το πρωί!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
- Birdland: το απόλυτο jazz club της πόλης! όλοι οι σπουδαίοι έχουν περάσει από κει... και ο σαξοφωνίστας κούκλος!!

Best New York moment: τρώγοντας τα καλύτερα cup cake του κόσμου σε ένα πάρκο στο Greenwich Village (δίπλα στο σπίτι της Carrie στο Sex & the city) και να χιονίζει!!!!!!!!!!!!

Αυτό ήταν! Είμαι ερωτευμένη!

6 comments:

Tinsie said...

Να υποθέσω ότι περάσατε τέλεια, ε? Πάντα τέτοια κοριτσάκι!!

(άλλες φωτογραφίες έχει?)

Anonymous said...

Ena exw na pw...
Aplws se misw!!!! :)

Margarita said...

Για κάποιον που έχει μεγαλώσει στην Ελλάδα κι έχει "ποτιστεί" με την ιδέα της κακιάς Αμερικής, αυτό ήταν ένα παράξενο συναίσθημα...


Αυτό ξαναπέστο...

Anonymous said...

Είδε ο γύφτος τη γενιά του...

Anonymous said...

σας μισώ επίσης...
αλλα πιο πολύ σας ζηλεύω...!!!!
..my dream trip....!!!
photos photos κι αλλες photos..!!!
welcome back...!!!
:)

Almost Famous said...

tinsie ναι, ήταν τέλεια! θα σου δείξω κι άλλες φωτό βρε...
ex colleague δεν χρειάζεται να με μισείς... μπορείς απλά να πας! έχεις και τα μέσα...άντε!
marg μάλλον με νιώθεις...
anonymous θα σε περιποιηθώ όταν βρεθούμε από κοντά!
yonderboi με το καλό να πας κι εσύ! με αφορμή κάποιο live της madonna ίσως...ε?

About