Koop

12:24 PM | 0 Comments


Ήταν ένα όμορφο Σάββατο βράδυ. Πάρα πολύς κόσμος μαζεύτηκε για να δει live δύο μυστήριους Σουηδούς που τους αρέσουν τα γυναικεία ροούχα και που έφεραν νέα πνοή στην jazz του σήμερα. Γίνεται να ζεις στη Σουηδία και να γράφεις μουσικές για θάλασσες και κοκτέιλ στην παραλία? Στην περίπτωσή τους φαίνεται πως γίνεται, γι'αυτό και όλες τους οι δισκογραφικές δουλειές έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Πήγαμε λοιπόν στο Fuzz για να τους δούμε από κοντά. Και ήταν πολύ καλοί. Λίγο άτυχοι στο make up (όχι εκεί πάνω παιδιά το ρουζ!) αλλά η μουσική τους εξαιρετική. Ωραίο πάντρεμα ηλεκτρονικών ήχων και παραδοσιακών jazz οργάνων όπως το μπάσο και το βιμπρόφωνο. Η κοπέλα στα φωνητικά ήταν πάρα πολύ καλή, πολύ χαριτωμένη και η φωνή της σε έστελνε κατευθείαν στα νησιά!

Η ένστασή μου έχει να κάνει με τη διάρκεια. Δεν πληρώνεις 30 ευρώ για να ακούσεις ένα live που διαρκεί με το ζόρι μια ώρα!! Πέρα από τη ζωντανή παρουσίαση των κομματιών τους, θα έπρεπε να προσθέσουν κάτι παραπάνω. Κάτι για να μπορεί δικαιολογεί την όλη φασαρία.

Δεν στήνονται καριέρες με "περάστε, σκουπίστε τελειώσατε". Χρειάζεται το κάτι παραπάνω...

Όμως είναι σημαντικό ότι κάτι γίνεται στη μοντέρνα jazz... κι ελπίζω να δούμε περισσότερα...

No comments:

About