Κάθε χρόνο τα ίδια, αλλά δεν βαριέμαι ποτέ. Αμέσως μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων, αρχίζει ο πανικός. Οι γνωστοί άγνωστοι που μαζευόμαστε κάθε χρόνο σπίτι μου στις 3 η ώρα το πρωί και με μανία στοιχηματίζουμε στους νικητές... πίνουμε καφέδες και βάζουμε οδοντογλυφίδες στα μάτια για να καταφέρουμε να δούμε όσες περισσότερες υποψήφιες για Όσκαρ ταινίες ώστε να μπορέσουμε να προβλέψουμε σωστά...

The Reader

Μια διαφορετική ταινία σχετικά με την βιαιότητα των Ναζί. Συνδυασμένη με το ερωτικό στοιχείο και την αθωότητα ενός 16χρονου, η ταινία σε γεμίζει με απρόβλεπτα συναισθήματα...
Το καλύτερο στοιχείο φυσικά της ταινίας είναι η Κέιτ Γουίνσλετ... σιωπηλή, μυστηριώδης, ερωτική... απλά συγκλονιστική! Θα το πάρει επιτέλους?

Milk
Δεν αισθάνθηκα ότι είδα ταινία. Είδα ένα ντοκιμαντέρ σχετικά με τη ζωή του Milk, χωρίς ψυχή... χωρίς συναίσθημα. Και ήθελα να ήξερα ποιοι ήταν οι μαλάκες τότε που έβαλαν τους gay στο περιθώριο, με αποτέλεσμα οι gays τους σήμερα να μας κάνουν τα ίδια? Και στην τελική... ας προσέχαμε!
Για άλλη μια φορά ο Sean Penn μεταμορφώνεται και γίνεται ένα με το ρόλο του... εξαιρετικός!


Revolutionary Road
Αυτή η ταινία δεν είναι για όλους. Αν όμως έχεις ζήσει, έστω και μια φορά, σε μια καταπιεσμένη κατάσταση, αν έχεις νιώσει έστω και μια φορά τη μιζέρια της κοινωνίας που σε περιβάλλει... τότε η ταινία θα σε αγγίξει και ίσως και να σε συνταράξει... Η Κέιτ Γουίνσλετ για άλλη μια φορά συνταρακτική αλλά και ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο συγκλονιστικός! Επιτέλους... Give Leo an Oscar!

Και ο μαραθώνιος συνεχίζεται...

No comments:

About