Οι περισσότεροι ξέρουμε την Κροατία λόγω Eurovision. Είναι από αυτές τις χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ που ψηφίζουν τους γείτονές τους και δεν αφήνουν το Καλομοιράκι να πάρει την πρωτιά!
Η Κροατία όμως είναι πολλά περισσότερα... Είναι μια πανέμορφη χώρα με απίστευτα πολύ πράσινο, με υπέροχα νερά, με ευγενικούς ανθρώπους που μιλάνε άψογα αγγλικά και γραφικές πόλεις - διαμάντια!!
Highlights:
- Dubrovnik: το διαμάντι των Δαλματικών ακτών! υπέροχη πόλη, με μικρά γραφικά κτίρια, ωραία εστιατόρια με καλό και φθηνό φαγητό, πανέμορφο λιμάνι... μια πόλη που δεν χορταίνεις να την περπατάς και να βολτάρεις! Η καλύτερη ώρα για βόλτα... αργά το βράδυ στα σοκάκια, ακούγοντας jazz... marvelous!
- Lokrum: μικρό, γραφικό νησάκι... χωρίς ομπρέλες, χωρίς lounge καναπέδες αλλά με ατελείωτο πράσινο και φοβερά νερά! Να μείνω εδώ για πάντα?
- Split: η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Κροατίας, παραμένει γραφική με το υπέροχο λιμάνι της... θυμίζει Βαρκελώνη!
- Lopud (Elaphite Islands): άλλο ένα υπέροχο νησί με φοβερές παραλίες και το ακόμα πιο φοβερό εστιατόριο με τα καλύτερα στρείδια και καβούρια που έφαγα ποτέ!
- Makarska Riviera: φοβερή διαδρομή, με απίστευτες παραλίες... πότε φθάνουμε παπαστρούμφ?

-----------Μαυροβούνιο-----------
Μια ώρα απείχε από το Dubrovnik να μην κάνουμε μια βόλτα κι από κει? Άγρια χώρα, με ψηλά κι επιβλητικά βουνά και απέραντες παραλίες... Η ενδοχώρα είναι πιο γοητευτική, μιας και όλες οι παραλίες έχουν πουληθεί στους Ρώσους! Το Kotor είναι μια υπέροχη γραφική πόλη και η Budva μια ανερχόμενη κοσμοπολίτικη παραλία, όπου σε λίγες μέρες θα δώσει συναυλία η Madonna... λες να περάσουμε μια βόλτα?
-------------------------------------
Δεν την χόρτασα την Κροατία... θα ξαναπάμε ε?

3 comments:

kat. said...

καλέ και δεν πάμε;

Tinsie said...

Τέλεια φαίνεται! Ζηλεύω :-)

Anonymous said...

pws phges alh8eia?

About