... τον φίλο σου για να σου πω ποιος είσαι, λέει η παροιμία. Ισχύει τελικά αυτό? Κρίνονται οι άνθρωποι βάση αυτών που επιλέγουν να έχουν στη ζωή τους? Ισχύει άραγε και στη περίπτωση των ερωτικών συντρόφων?
Μόλις γύρισα από το σπίτι του Μ. Μου αποκάλυψε ότι εδώ και 6 μήνες βγαίνει με μια πιτσιρίκα 19 ετών. So far, so good, σκέφτηκα. Και τι έγινε που υπάρχει μεγάλη διαφορά ηλικίας? Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες. Been there... done that.
Όταν όμως η πιτσιρίκα χτύπησε την πόρτα και μπήκε μέσα, έμεινα με το στόμα ανοιχτό! "Ένιωσα ένα ξαφνικό πόνο στον φρονιμίτη μου", δικαιολογήθηκα... Συνέχιζα όμως να κοιτάζω επίμονα μια πιτσιρίκα, ντυμένη σαν να πηγαίνει στον Πλούταρχο, η οποία μου μιλούσε στον πληθυντικό!!
Γνωριζόμαστε 5 χρόνια με τον Μ. Περίμενα λοιπόν να ανοίξει την πόρτα μια πιτσιρίκα μεν, αλλά ένα έξυπνο μουτράκι που θα μπορούσε να κινήσει το ενδιαφέρον ενός έξυπνου άντρα που παίζει τζαζ κι έχει απίστευτο χιούμορ. Ένα one night stand με την fan του Θάνου Πετρέλη το καταλαβαίνω... αλλά σχέση με το κοριτσάκι με το φουσκωτό μαλλί και τη λαμέ σκιά στο μάτι?
Κρινόμαστε τελικά βάση του γκόμενου ή της γκόμενας που έχουμε δίπλα μας?

5 comments:

Anonymous said...

Been there...done that too! Νομίζω ότι δεν μπορείς να κρίνεις το φίλο σου, απ'την επιλογή γκόμενου/νας, καθότι we all make mistakes! Και πιστεύω ότι κάτι τέτοιο δεν θα κρατήσει, γιατί πολύ απλά δεν του ταιριάζει κάτι τέτοιο (σύμφωνα με τις περιγραφές πάντα).

kat. said...

κρινόμαστε από την επιλογή των φίλων μας.. όχι από την επιλογή γκόμενων!!
συχνά - πυκνά δε, κρινόμαστε και από τις μουσικές μας επιλογές!!

αλλά το θέμα που προκύπτει ρε κοπελιά είναι άλλο..
πως γίνεται και οι καλύτεροι άνδρες της αγοράς, κυκλοφορούν με όλες τις β΄ γκόμενες αυτού του πλανήτη;

mikroagori said...

προφανώς και κρινόμαστε και από τους φίλους μας και απο τους συντρόφους μας. Ίσως η λέξη 'κρινόμαστε' να είναι λάθος πάντως γιατί προϋποθέτει την ύπαρξη σωστού κριτή.

Σίγουρα πάντως δεν κρινόμαστε απο τις όποιες μουσικές ή άλλες καλλιτεχνικές μας επιλογές.

Όσο για το θέμα που προκύπτει kat προφανώς υπάρχει και ο επιφανειακός αντίλογος που λέει ότι οι καλύτερες άντρες της αγοράς κυκλοφορούν με τις β' γκόμενες απλά γιατί οι α΄ γκόμενες κυκλοφορούν με τους β' άντρες.

Μην την ψάχνεις. Μαζί δεν κάνουμε και χώρια δεν μπορούμε.

Η πιο συνειδητοποιημένη γυναίκα που ξέρω είναι αδερφή μου και αυτό είναι το δικό της blog. Δηλαδή σκατά...

kat. said...

είμαι σίγουρη οτι η αδελφή σου θα συγκινήθηκε πολύ με αυτό που έγραψες!!!!

και εγώ σαν φίλη της αδελφή σου, επίσης..

Νίνα said...

Πιστεύω οτι ειμαστε το συνολο των επιλογων μας οποτε ναι "κρινομαστε" βασει του συντροφου μας. Απο την αλλη αυτο δεν σημαινει οτι δεν ειμαστε διαφορετικοι ή δυο διαφορετικές προσωπικότητες. Και τελος παντων για να το θεσω πολυ λαικα το εξυπνο πουλι απο τη μυτη πιανεται κι ο εξυπνος ανδρας απο το πουλι πιανεται και ουτω καθεξης...!!!!

About