Αυτά παθαίνει κανείς, όταν δεν μπορεί να βρει το καλώδιο για να περάσει τις φωτογραφίες στο υπολογιστή...
Μπορεί το Πάσχα να είναι πλέον μακριά... αλλά όταν έχεις ζήσει Πάσχα στην Κέρκυρα, δεν το ξεχνάς ποτέ... Γιατί αυτό δεν είναι Πάσχα, είναι υπερπαραγωγή!
- Μ.Παρασκευή: Φθάνοντας στο νησί στις 8 το πρωί, η παρέα πρότεινε να πιούμε καφέ στο Λιστόν γιατί θα ήταν η μόνη μας ευκαιρία να το δούμε άδειο... και ήταν υπέροχα, γαλήνια, μοναδικά...
Το βράδυ στον Επιτάφιο, το σκηνικό άλλαξε. Ο κόσμος ασφυκτιούσε στο Λιστόν και οι φιλαρμονικές έπαιζαν με τέτοιο τρόπο το Adagio που ήταν δύσκολο να μην συγκινηθείς...
Μετά τρέξαμε να γλιτώσουμε από τον κόσμο και να φάμε σε ένα καντούνι της πόλης... και καθόμαστε στα "Κοκόρια"... τελικά καταφέραμε μετά από 3 ώρες!! Είναι δυνατόν να μην περιμένεις να έχεις κόσμο τις μέρες του Πάσχα?
-Μ.Σάββατο: Το σύνθημα στην παρέα δόθηκε: Πρέπει να ξυπνήσουμε τα χαράματα για να πιάσουμε θέση, για να δούμε τα κανάτια! Οκ, ας το κάνουμε κι αυτό...
Φτάνουμε στις 8.30 το πρωί στο Λιστόν και δεν υπάρχει πουθενά να καθήσεις! Κάτι κυρίες μας δίνουν τη εξήγηση: είμαστε εδώ από τις 5!!!
Κάτι ρεμάλια είχαν τη δική τους εκδοχή: Δεν πήγαμε σπίτι χθες... αμέσως μετά το club, αράξαμε στο Λιστόν!
Βρήκαμε ένα πεζούλι και περιμέναμε υπομονετικά... και στις 11 άρχισε το πανηγύρι!! Διήρκεσε μόλις 10 λεπτά αλλά είχε τόση πλάκα που χαλάλι το πρωινό ξύπνημα!!
Μετά ακολούθησε ο πανικός του καφέ! Πουθενά στο νησί δεν υπήρχε κάπου να πιείς καφέ! Τι έγινε ρε παιδιά? Όλοι στην Κέρκυρα είμαστε φέτος??
Η Ανάσταση ήταν άλλη μια υπερπαραγωγή... Απίστευτα πυροτεχνήματα... απίστευτο συναίσθημα... πραγματική ανάσταση... Μετά ακολούθησε δείπνο στο ατμοσφαιρικό "Βενετσιάνικο Πηγάδι"... ωραίο εστιατόριο... όχι όμως συγκλονιστικό φαγητό...
-Κυριακή του Πάσχα: Τα γνωστά! ψητά... τσούγκρισμα αυγών... και η Σαμπρίνα να τραγουδάει λαικά στη τηλεόραση... Το βράδυ πίνουμε ποτά στο Φρούριο και στα καντούνια της πόλης και σκεφτόμαστε πως θα καταφέρουμε να μετακομίσουμε στην Κέρκυρα για πάντα... Μήπως να μην γυρίσουμε πίσω?
- Δευτέρα του Πάσχα: Ε, ναι λοιπόν! Προλαβαίνουμε να πάμε μια βόλτα στο Μον Ρεπό! Γι' αυτό λοιπόν ο τέως έχει λυσσάξει με αυτό το κτήμα! Υπέροχη τοποθεσία, φοβερό κτίριο με απίστευτη θέα!
Και ήρθε η ώρα να γυρίσουμε πίσω... Κατοχυρώθηκε! Το Πάσχα ανήκει στην Κέρκυρα!

No comments:

About